GGZ Nederland overhandigt Meerjarenvisie 2013-2020 aan minister Schippers

Facebooktwitterlinkedinmail

schippers2.pg

Marleen Barth heeft gisteren de meerjarenvisie ‘De ggz in beweging’ aan minister Schippers overhandigd. Zij deed dit op het gelijknamige afscheidssymposium waarmee Marleen Barth haar voorzitterschap van GGZ Nederland beëindigde.

In de meerjarenvisie beschrijft GGZ Nederland het aanbod van de ggz aan patiënten en maatschappelijke partners voor de periode 2013-2020. Dit aanbod heeft GGZ Nederland vertaald in een nieuwe beleidsagenda om de leden van de branchevereniging bij deze ambitie te ondersteunen. In de meerjarenvisie beschrijft GGZ Nederland:

1. De nieuwe verhoudingen in het zorgveld;

2. De waarde van de ggz/de waarden van de samenleving;

3. De visie op effectiviteit;

4. De visie op werkgeverschap;

5. De visie op de stijl van een koersvaste sector en een betrouwbare parnter.

Lees de Meerjarenvisie GGZ Nederland 2013-2020 – de ggz in beweging. Wat de meerjarenvisie in de dagelijkse praktijk betekent, ziet u in het filmpje over Suzanne.

Maatschappelijke samenwerkingspartners als de VNG, PO-raad, VNO-NCW en Politie Nederland waren ook vertegenwoordigd op het congres. Zij gingen onder leiding van dagvoorzitter Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) met elkaar en met de zaal in gesprek over de toekomst van de ggz en hun rol daarin.

Marleen Barth heeft de voorzittershamer overhandigd aan Jacobine Geel. Zij is sinds 1 september voorzitter van GGZ Nederland.

 

Dit bericht is 4036 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail