GGZ Nederland: meer nodig om aantal verwarde mensen terug te dringen

Facebooktwitterlinkedinmail

 geel

GGZ Nederland is blij dat onder meer politie en GGD nauwer gaan samenwerken om de toename van verwarde mensen aan te pakken. Wel vermoedt de brancheorganisatie dat er meer nodig zal zijn om de stijging van incidenten met verwarde mensen echt terug te dringen.

‘Wat heel erg is wegbezuinigd is iets van dagopvang, dagbesteding, begeleiding. Dat zijn voorzieningen die je niet voor individuen kan regelen, maar die er vroeger wel waren. Die heel veel overlast voorkwamen en die er nu niet meer zijn’, legt Jacobine Geel van GGZ Nederland uit aan AT5

Geel is blij dat de instanties nauwer gaan samenwerken in plaats van dat de partijen naar elkaar wijzen met de schuldvraag. ‘Het idee is goed. Het tempo waarin het gedaan moet worden is hoog. Dat is lastig want je begrijpt dat de mensen die in een instelling zorg verlenen, op een heel andere manier opeens moeten gaan werken. Dat vraagt tijd en daar schuurt het denk ik een beetje.’

Deze week bleek dat de Amsterdamse politie het in 2014 wederom drukker had met verwarde mensen. Het aantal incidenten steeg het laatste jaar naar ruim zesduizend. In 2013 lag het aantal incidenten nog op ruim 5800 en het jaar daarvoor op zo’n 5400. GGD en politie starten daarom een pilot starten om het aantal incidenten terug te dringen.

Zorgbudget
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft overigens vandaag aangekondigd met het Rijk te gaan praten over de plannen om de gemeenten te korten op hun zorgbudget. Volgens de verenging gaat het om tientallen miljoenen voor mensen met een psychiatrische stoornis.

Bron: at5.nl 

Dit bericht is 2788 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail