GGZ Ecademy organiseert informatiesessie voor potentiële leden

Facebooktwitterlinkedinmail

Informatiesessie-bannerInformatiesessie-bannerInformatiesessie-banner

GGZ Ecademy is een samenwerking van 32 GGZ instellingen die gezamenlijk kwalitatief goede, actuele en betaalbare e-learning voor zorgprofessionals ontwikkelen. Die samenwerking is een succes. Bij afronding van het huidige project, eind 2013, zullen ongeveer 20 op de GGZ afgestemde e-learningmodulen opgeleverd zijn en is een uitstekende basis gelegd voor onderlinge kennisdeling. De leden hebben daarom besloten de samenwerking te continueren. Op 14 oktober jl. is een coöperatieve vereniging opgericht, waarin per 1 januari 2014 de activiteiten van GGZ Ecademy voortgezet zullen worden. GGZ instellingen die nog niet zijn aangesloten kunnen vanaf dat moment lid worden.

Op dit moment werken 32 instellingen voor GGZ, Verslavingszorg, RIBW en Forensische psychiatrie samen in GGZ Ecademy, een effectief platform voor samenwerking en kennisdeling. Allereerst gaat het hierbij om het ontwikkelen, onderhouden, inkopen en distribueren van e-learningmodulen. De GGZ Ecademy werkt samen met specialisten. Zo wordt bijvoorbeeld samengewerkt met Gerard Schippers (AMC) in een leertraject rond motiverende gespreksvoering; met Trimbos in de ontwikkeling van een module infectieziekten en is er overleg met VU Amsterdam rond het thema suïcidepreventie. Daarnaast wisselen leden kennis uit in redactieraden en worden ervaringen met de implementatie gedeeld. GGZ Ecademy ondersteunt daarbij middels het uitwerken van blended leertrajecten; organiseren van gebruikersgroepen en het doen van onderzoek.

Informatiesessie

GGZ Ecademy organiseert op 12 februari 2014 in de middag een informatiesessie voor potentiële leden. Tijdens deze twee uur durende sessie, op het terrein van Altrecht in Zeist, zullen de toekomstplannen van GGZ Ecademy worden gepresenteerd. Bovendien zal te zien zijn hoe GGZ Ecademy functioneert, welke producten er gerealiseerd zijn en wat de samenwerking tot nu toe heeft opgeleverd. Tijdens de sessie wordt alle informatie verstrekt die nodig is om tot een goed besluit te komen omtrent deelname aan GGZ Ecademy. De informatiesessie is bedoeld voor bestuurders en opleidingsfunctionarissen van GGZ instellingen die nog geen lid zijn van GGZ Ecademy.

Aanmelden voor deze informatiesessie kan tot en met 31 januari via info@ggzecademy.nl. Als u vooraf vragen heeft, neem dan contact op met Arjan Pronk, directeur GGZ Ecademy, via info@ggzecademy of 06 51 44 30 11.

Dit bericht is 3079 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail