GGZ Drenthe start met beeldbellen

Facebooktwitterlinkedinmail

facetime-ipad-2-tablet-pc

GGZ Drenthe start met beeldbellen. Cliënten kunnen dan met behulp van een iPad communiceren met hulpverleners, naastbetrokkenen en andere cliënten. Beeldbellen is een eenvoudige en laagdrempelige manier om zorg op afstand te leveren.

Waarom beeldbellen?
Met beeldbellen kunnen cliënten sneller en vaker contact met hun behandelaar hebben. Cliënten hoeven niet naar GGZ Drenthe te komen en kunnen toch hun behandelaar zien; en omgekeerd. Want beelden zeggen meer dan woorden. Beeldbellen kan worden gebruikt als aanvulling op face-to-face contacten.

De cliënt bepaalt
Willemien Meeuwissen, programmamanager e-health bij GGZ Drenthe en projectleider van het project beeldbellen: ‘De fysieke aanwezigheid van een hulpverlener is in het contact met cliënten niet altijd nodig, terwijl een telefoongesprek soms net te veel afstand schept. Bovendien kan de cliënt met beeldbellen zelf bepalen wanneer hij of zij een hulpverlener belt. Het is ook mogelijk om contact met andere cliënten en naasten te hebben.’
 
Proef
In november wordt het systeem in gebruik genomen door een groep cliënten en medewerkers van teams in Hoogeveen, Meppel en Assen.

Bron: ggzdrenthe.nl 

Dit bericht is 2443 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail