GGZ-cliënten positief tegenover e-health

Facebooktwitterlinkedinmail

eHealth

Een ruime meerderheid van de ggz-cliënten staat open voor e-health, eventueel in combinatie met face-to-face gesprekken. Dat komt naar voren in een onderzoek van Telepsy.

Telepsy heeft  het afgelopen jaar de antwoorden van bijna 1.250 cliënten, waaronder 521 mannen en 725 vrouwen, die hiervoor toestemming hebben gegeven, geanalyseerd en omgezet in statische informatie. Dit heeft een aantal interessante uitkomsten opgeleverd, die tevens bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk.
61 procent van de mannen is positief ten aanzien van e-health, bij vrouwen is dit 68 procent. Daarvan vinden het merendeel dat online zorg gecombineerd moet worden met aanvullende face-to-face gesprekken.
Dat de ontwikkeling van e-health in Nederland niet naar verwachting groeit ligt dus niet aan gebrek aan belangstelling bij de cliënten’, stelt Telepsy.  Belangrijkste oorzaak is dat de kosten van e-health worden niet of nauwelijk door zorgverzekeraars vergoed, laat staan dat ggz-instelliingen voor toepassing van e-health extra worden beloond.’

Voor een overzicht van de statistieken kunt u op de volgende link klikken: Statistieken Cliëntvoorkeuren GGZ

 

Dit bericht is 4746 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail