Ereprijs Fonds Psychische Gezondheid 2015 gaat naar onderzoeker Wilma Boevink

Facebooktwitterlinkedinmail

boevink

20 mei 2015 – Fonds Psychische Gezondheid overhandigt op 21 mei a.s. in Den Bosch de Ereprijs aan onderzoeker en ervaringsdeskundige Wilma Boevink.

Zij krijgt deze prijs vanwege de bijzondere manier waarop zij vanuit (ervarings)deskundigheid de talenten en krachten van mensen met psychische aandoeningen bevordert ten behoeve van hun herstel. De Ereprijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan verbetering van de psychische gezondheid.

De Ereprijs wordt dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt. Wilma Boevink krijgt de prijs uit handen van directeur Ronald Gorter van Fonds Psychische Gezondheid/Korrelatie op het Phrenos Rehabilitatiecongres in Den Bosch. De keuze is op Wilma Boevink gevallen omdat zij een belangrijke aanjager is van de herstelbeweging voor mensen met een psychische aandoening. Eerdere winnaars waren psychiater Rutger Jan van der Gaag, psychiater Jules Tielens en Joke Zwanikken-Leenders, bekend van Verwenzorg.

Ervaringsdeskundigen helpen elkaar
Wilma Boevink werkt sinds 1991 als onderzoeker bij het Trimbos-instituut. In die rol, maar ook via vele publicaties, voordrachten en lezingen, maakt zij zich sterk voor mensen met psychische problemen in Nederland. Ronald Gorter: “Wilma Boevink is, net als wij, van mening dat ervaringsdeskundigen elkaar kunnen helpen en ondersteunen in hun proces van herstel. Omdat zij een belangrijke rol heeft gespeeld en nog steeds speelt in het verbinden van mensen binnen de herstelbeweging, kennen we haar de Ereprijs graag toe.”

 

Dit bericht is 855 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail