Elke dag Blue Monday?

Facebooktwitterlinkedinmail

Unknown

Vandaag, de derde maandag van januari is Blue Monday. De somberste dag van het jaar. Zo lezen we onder andere in de Telegraaf.

Iedereen heeft weleens een sombere dag en ziet het even niet zitten. Eén Blue Monday per jaar is tot daar aan toe maar zeven Blue Days per week? Bij sommige mensen groeit het aantal sombere dagen snel maar wanneer is er nu sprake van een dip of een depressie? 

Maak jij je zorgen? Doe dan  de PQ test.

De onlinetest is gratis en het invullen ervan duurt ongeveer 15 minuten. Het eindrapport geeft antwoord op de vraag of hulp gewenst is en waar deze eventueel te vinden is. Als je dat wilt kunnen de resultaten van de test via een beveiligde mailaccount worden doorgestuurd naar de eigen huisarts om de uitkomsten te bespreken. Ondertussen benieuwd geworden? Doe de test dan hier.

Misschien is vandaag, op Blue Monday, niet de beste dag om deze test te doen?  Kies een ander moment of doe de test zo nodig een aantal keer om te kijken hoe de test op verschillende momenten uitvalt.

Jean-Pierre van de Ven, psycholoog bij Fonds Psychische Gezondheid: ”Als organisatie die zich inzet voor mensen met serieuze psychische aandoeningen vinden we het belangrijk dat mensen het onbehagen van Blue Monday niet verwarren met het leed van een echte depressie. We besteden aandacht aan Blue Monday, omdat somberheid een voorbode kan zijn van een depressie en omdat veel mensen het gevoel van somberheid wel kennen. Blue Monday moeten we niet té serieus nemen, de sombere gevoelens die mensen kunnen hebben wél.”

Ken je iemand die vandaag wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Om Blue Monday een positief tintje te geven kunnen mensen via de website van Fonds Psychische Gezondheid een Opkikkerkaartje naar elkaar sturen, adviezen van het Fonds én tips van andere mensen lezen.

 

Dit bericht is 2919 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail