Eerste Kamer stelt vragen over de jeugdwet

Facebooktwitterlinkedinmail

eerste kamer

Dinsdag 17 december is de deadline voor de Eerste Kamer om haar vragen over het wetsvoorstel Jeugdwet te stellen. Half januari worden de antwoorden van het Kabinet op de vragen verwacht en gaat de behandeling van het voorstel dat de zorg voor jongeren van het Rijk en de provincies overhevelt naar gemeenten, verder.

De Senatoren van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben de afgelopen periode veel gesprekken gevoerd met organisaties (waaronder GGZ Nederland) en personen die te maken krijgen met de nieuwe wet. Ook hebben ze veel informatie en brieven ontvangen. Een bijzondere brief was die van jongeren die behandeld worden voor een psychische aandoening door De Jutters. De jongeren weten dat er veel lijkt te  veranderen en vragen zich bijvoorbeeld af of ze hun geheimen nog wel vertrouwelijk kunnen delen met hun behandelaar. En laten de Senatoren weten dat een psychisch probleem echt iets anders is dan een opvoedprobleem.

GGZ Nederland volgt de ontwikkelingen rond het wetsvoorstel en de bijzondere positie van de medisch-specialistische zorg die jeugd-ggz is, nauwgezet.

Bron: ggznederland.nl 

Dit bericht is 1977 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail