E-health 2.0 in de psychiatrie

Facebooktwitterlinkedinmail

e-health

Lezing en debat in  Amsterdamse Academische Club

De kosten binnen de GGZ zijn de afgelopen jaren fors gestegen tot ongeveer 7 miljard per jaar in 2013. Dit wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de noodzaak van dure behandelaren voor het diagnostisch en behandelproces van psychiatrische stoornissen.

E-health 2.0

De huidige innovatieve ontwikkelingen van onder meer Virtual Reality, Quantified Self, Mobile-Health en Serious Gaming, bieden echter mogelijkheden om deze kostbare diagnostiek en behandeling te ondersteunen of zelfs deels te vervangen.

In de lezing worden de mogelijkheden en recente ontwikkelingen van E-health 2.0 voor de diagnostiek en behandeling van psychiatrische stoornissen uiteengezet door Psychiater Pelle de Koning.

Na de lezing is er mogelijkheid tot discussie.

Over Pelle de Koning

Pelle de Koning is als psychiater en onderzoeker verbonden aan het AMC. Hij onderzoekt en behandelt patiënten met ernstige angst –en dwangstoornissen.

Binnen de afdeling psychiatrie van het AMC is hij betrokken bij de nieuwe E-health afdeling die zich grotendeels zal gaan richten op de ontwikkeling van Serious Gaming en Mobile-Health.

Blijft u eten?

U bent van harte uitgenodigd om na afloop te blijven voor de clubschotel voor 15 euro. Een heerlijke huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Onze leden ontvangen 15% korting.

Programma

  • 17.00 uur inloop
  • 17.30 uur start lezing
  • 18.45 uur einde lezing en borrel
  • 19.15 uur aanvang diner (optioneel)

BG 4 – Academische club

Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
+31 (0)20 525 1570

Bron: uva.nl

Dit bericht is 3745 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail