Duitsland laat ouders comazuipers meebetalen

Facebooktwitterlinkedinmail

comabier

Ook in Duitsland laait de discussie op over comazuipers en wie de rekening voor uit de hand gelopen drinkgelagen moet betalen. Als het aan de CDU ligt, moeten ouders van jonge comazuipers een deel van de rekening voor de behandeling van hun kroost gepresenteerd krijgen om ze zo aan hun opvoedplicht te helpen herinneren.

“Het sterk stijgende aantal jeugdige comazuipers dat in Duitse ziekenhuizen wordt afgeleverd, is niet aanvaardbaar. Men zou de ouders met afgerond 100 euro moeten laten bijdragen aan de behandelingskosten om ze te herinneren aan hun verantwoordelijkheid”, zegt woordvoerder volksgezondheid van de CDU-bondsdagfractie Jens Spahn.

Comazuipers leggen onnodig beslag op personeel en geld in het gezondheidswezen, stelt de parlementariër in de krant Rheinische Post van woensdag. In 2011 werden in Duitsland 26.349 kinderen in de leeftijd van 10 tot 19 jaar in een ziekenhuis behandeld wegens alcoholmisbruik.

 

Behandelingskosten

In Nederland werd afgelopen jaar een soortgelijke politieke discussie gevoerd over wie de rekening moet betalen van ernstig alcoholmisbruik onder jongeren. Minister Schippers van Volksgezondheid vond toen niet dat comazuipers zelf de kosten van hun ziekenhuisopname moeten betalen.

 

Bron: Skipr.nl (met verwijzingen naar de situatie in Nederland)

Dit bericht is 3634 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail