Dominique Vijverberg nieuwe directeur akwa, alliantie kwaliteit in de GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

10 juli 2018 – Dominique Vijverberg wordt de nieuwe directeur van akwa, alliantie kwaliteit in de ggz. Dat heeft het bestuur van akwa bekendgemaakt. De 52-jarige Vijverberg treedt per 15 augustus in dienst en zal de organisatie van akwa verder vormgeven. Over zes maanden, per 1 januari 2019, is akwa als organisatie operationeel.

Dominique Vijverberg noemt akwa een prachtig initiatief om vanuit het perspectief van cliënten en professionals in de GGZ de kwaliteit van zorg verder te verbeteren. Hij kijkt er naar uit om samen met de mensen van SBG en NKO vorm te geven aan akwa.

Op dit moment werkt Vijverberg als interim manager bij het Trimbos-instituut. De afgelopen tien jaar werkte hij als algemeen directeur bij respectievelijk online GGZ-instelling Interapy en Stichting IZZ, het zorgverzekeringscollectief van medewerkers in de zorg.

Bestuursvoorzitter Cathy van Beek is verheugd over de komst van Dominique Vijverberg. “De twee partners, SBG en NKO kunnen gezamenlijk veel waarde toevoegen. Maar het is geen eenvoudige optelsom. De organisaties moeten elkaar explicieter gaan aanvullen. Maar niets gaat vanzelf; alle betrokkenen in de geestelijke gezondheidszorg zijn nodig om deze finetuning te realiseren. De directeur schept kansen en voorwaarden waaronder de synergie op termijn eigenlijk heel vanzelfsprekend gaat worden. Als directeur heeft Dominique Vijverberg veel ervaring opgedaan; dit veld is dermate complex dat we samen – en hij specifiek ook vanuit zijn nieuwe functie – een uitdagende opgave hebben.’’

Akwa, de alliantie kwaliteit in de ggz, zet in op kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van de geestelijke gezondheidszorg. Dat gebeurt met de (door)ontwikkeling en ondersteuning van de implementatie van kwaliteitsstandaarden en kwaliteitsregistraties. Patiënten, hun naasten en professionals hebben hierbij de regie. Bij de uitvoering zijn ook zorgaanbieders en financiers betrokken.

Bron: akwaggz.nl 

Dit bericht is 3135 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail