Dit zijn de genomineerden voor de Psyche Mediaprijs

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding 2015-10-23 om 09.08.44

23 oktober 2015 – De vijf genomineerden voor de Psyche Mediaprijs van Fonds Psychische Gezondheid zijn bekend. De documentaires Het beste voor KeesMoeders springen niet van flats, en Getekend, veteranen in therapie én de boeken UP en Toen ik je zag zijn genomineerd voor de prijs.

Fonds Psychische Gezondheid waardeert met de Psyche Mediaprijs makers van media-uitingen die openheid over en begrip voor psychische problemen stimuleren. Het Nederlands publiek kan vanaf vandaag per sms stemmen op hun favoriet.

Fonds Psychische Gezondheid vindt het belangrijk dat er genuanceerd en zorgvuldig over mensen met psychische problemen wordt gesproken in de media. Dit jaar reikt Fonds Psychische Gezondheid de Psyche Mediaprijs voor de vierde keer uit. In samenwerking met de genomineerden zijn filmpjes opgenomen, die te bekijken zijn op www.psychemediaprijs.nl.

De  genomineerden voor de Psyche Mediaprijs 2015 zijn:

1.     De documentaire Het beste voor Kees – Monique Nolte – sms STEM A naar 4004 (eenmalige dienst , € 1,10 per sms)

De 44-jarige Kees Momma heeft autisme. Dankzij de hulp van zijn ouders lukt het Kees zich staande te houden in de voor hem zo bedreigende wereld. Maar wat gebeurt er met hem als zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen? Monique Nolte volgt de ouders van Kees in hun pogingen een toekomstperspectief te creëren voor hun zoon.

2.     Het boek UP – Myrthe van der Meer – sms STEM B naar 4004 (eenmalige dienst , € 1,10 per sms)

UP is het vervolg op het succesvolle debuut PAAZ waarin Myrthe haar ervaringen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis beschreef. UP gaat over haar tweede opname en over een nieuwe diagnose, waar ze in eerste instantie niets van wil weten. Want wat als je je eigen waarnemingen en gedachten niet meer kunt vertrouwen, en je grootste vijand niet in de buitenwereld zit, maar in je eigen hoofd?

3.     Documentaire Moeders springen niet van flats – Elena Lindemans – sms STEM C naar 4004 (eenmalige dienst , € 1,10 per sms)

De moeder van regisseur Elena Lindemans worstelt al lange tijd met een ondraaglijk psychisch lijden als ze om euthanasie vraagt. Het verzoek wordt niet in behandeling genomen. Op 25 februari 2002 springt ze – met medeweten van haar dochters en vriend – van een flat. In ‘Moeders springen niet van flats’ zoekt Elena twaalf jaar later uit waarom haar moeder geen euthanasie kreeg en gaat ze voor het eerst terug naar de flat.

4.     Het boek Toen ik je zag – Isa Hoes – sms STEM D naar 4004 (eenmalige dienst , € 1,10 per sms)

In Toen ik je zag vertelt Isa Hoes over haar leven met  Antonie Kamerling. De buitenwereld ziet een stralend stel, maar privé gaat Antonie bij vlagen gebukt onder een zware neerslachtigheid. Terwijl deze depressies zich steeds vaker voordoen, probeert Isa haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

5.     De documentaire Getekend, veteranen in therapie – Coen Verbraak – sms STEM E naar 4004 (eenmalige dienst , € 1,10 per sms)

Coen Verbraak volgt zes veteranen die in de leeftijd van 17 tot 22 jaar als militair naar Libanon, Bosnië of Afghanistan werden uitgezonden. Hij is aanwezig bij hun behandelingen tegen posttraumatische-stressstoornis (PTSS) en toont in zijn documentaire de diepe sporen die een oorlog kan achterlaten in iemands leven.

Stemmen kan vanaf nu
Van 22 oktober tot en met 17 november kan iedereen op zijn of haar favoriete genomineerde  stemmen. De winnaar wordt donderdag 19 november 2015 bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie over de genomineerden, het stemmen en de Psyche Mediaprijs op www.psychemediaprijs.nl. #pmp2015

Meer informatie psychischegezondheid.nl 

Dit bericht is 2774 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail