De impact van een depressie. In Afghanistan de meeste depressies, in Japan de minste

Facebooktwitterlinkedinmail

anger-and-depressie

Een depressie kan veel impact hebben op iemands leven, werk en relaties. Een depressie is een aanhoudende staat van verdrietigheid en desinteresse in dingen die voorheen plezier gaven. Uit recent onderzoek blijkt dat het wereldwijd de op één na belangrijkste oorzaak is van het niet goed kunnen functioneren.

Depressie

Een depressie kan voor iedereen anders zijn. Bij sommige mensen is een depressie weer snel voorbij. Voor anderen wordt het steeds erger. Vaak duurt het lang voordat er mentale zorg geboden kan worden. Wereldwijd heeft Japan één van de laagste aantal mensen die last heeft van een depressie. Afghanistan voert de lijst met de meeste depressies aan. Ook Centraal-Amerika en Centraal- en Zuid-Azië staan hoog in de lijst.

Het niet goed kunnen functioneren in de maatschappij wordt vaak veroorzaakt door een depressie. Maar een depressie draagt ook bij aan verdergaande gevolgen zoals zelfmoord en hartziekten. Niemand is immuun voor een depressie. Iedereen kan deze krijgen. Toch moet er volgens onderzoekers een onderscheid gemaakt worden tussen de vorm, het land, regio, leeftijd en geslacht. Wat een depressie verder lastig maakt, is dat er vaak meer dingen een rol spelen. Vaak zijn er andere mentale of fysieke problemen zoals lichamelijke pijn.

Oorzaak

De oorzaak van een depressie is nog altijd onbekend. Wel is bekend dat er een chemische onbalans in de hersenen is, waardoor het moeilijk is om uit de depressie te komen. Er is echter nog geen middel tegen een depressie, maar het is wel te behandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan therapie, medicatie en veranderingen in de levensstijl. Neem tijdig contact op met een hulpverlener als je een depressie bij jezelf of iemand anders vermoedt.

Bron: healthylives.nl 

Dit bericht is 3711 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail