DBC-Onderhoud levert conceptpakket 2014 op

Facebooktwitterlinkedinmail

DBC

Een belangrijk deel van het DBC-pakket voor 2014 is in conceptvorm gereed voor zowel de ggz als de forensische zorg. Dit conceptpakket is bedoeld voor de NZa. Zorgaanbieders, zorgverzekeraars en ICT-leveranciers kunnen via de website ook kennis nemen van het concept.

Registratie vergemakkelijken

Een belangrijk doel van het 2014-pakket is het vergemakkelijken van de DBC-registratie bij instellingen en vrijgevestigden. Voor beide sectoren is helderder gemaakt hoe te registreren wanneer een patiënt terug in zorg komt. Voor de ggz is ook registratie bij een rechterlijke machtiging vereenvoudigd. De registratie van en afleiding naar behandeling van dyslexie is aangescherpt.
Bij fz is de registratie van de verblijfssoorten in grote lijnen uniform gemaakt met de ggz. Bovendien is het mogelijk verdiepingsdiagnostiek te registreren.

Voor NZa en ICT-leveranciers

Deze conceptuitlevering is in eerste instantie bedoeld voor de NZa, die zich over het pakket buigt en het vaststelt. Na goedkeuring door de NZa volgt op 13 september de definitieve uitlevering aan het veld. ICT-leveranciers kunnen met het conceptpakket alvast starten met de aanpassingen van de systemen. Zorgaanbieders kunnen zich indien gewenst met dit pakket alvast voorbereiden op de komende wijzigingen.

Conceptuitleveringen

Er volgen nog twee concept-deelaanleveringen aan de NZa: de inpassing van zorgvraagzwaarte op 1 juli en wijzigingen als gevolg van de doorontwikkelagenda van de NZa (onder meer spelregels en enkele validatieregels) op 15 juli. Beide deelaanleveringen worden op de website gepubliceerd.

Bekijk het conceptpakket op de downloadpagina

Bron: dbconderhoud.nl 

Dit bericht is 3405 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail