Congres over de behandeling van complexe suïcidaliteit

Facebooktwitterlinkedinmail

17 april 2019 – De prevalentie van suïcide is hoog, in Nederland plegen gemiddeld vijf mensen per dag zelfmoord. Op donderdag 20 juni wordt in Nieuwegein het congres over behandeling van complexe suïcidaliteit georganiseerd.

Dit congres geeft u handvatten om complexe suïcidaliteit te behandelen. In de hoop dat uiteindelijk het aantal suïcides in Nederland substantieel kan worden teruggedrongen. Met experts als Konrad Michel, Ad Kerkhof, Bert van Luijn en Jan Meerdinkveldboom. Een samenwerking tussen BSL en GGNet.

Voor hulpverleners in de ggz is de behandeling van cliënten die suïcidale gedachten en gevoelens hebben niet eenvoudig. Zeker niet als het om complexe, comorbide problematiek gaat zoals depressie, persoonlijkheids- of ontwikkelingsproblematiek, angst- en/of dwangstoornissen.

Complexe suïcidaliteit vraagt om complexe interventies, crisisinterventie en veiligheidsplannen. Deze thema’s staan centraal tijdens dit congres, dat georganiseerd wordt door BSL in samenwerking met GGNet. Het is gericht op de specialistische behandeling van suïcidaliteit in de GGZ en in het algemeen ziekenhuis na een suïcidepoging.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De ASSIP-methode van Dr. Konrad Michel: hoe u een korte effectieve therapie maakt
  • Klinische discussie over de zin en onzin van opname bij suïcidale dreiging
  • Relatie tussen zorgplicht en geheimhouding, wat gaat voor?
  • Begeleiding van nabestaanden na een suïcide. Hoe zit het met het inzagerecht?
  • Behandeling van suïcidale jongeren: zonder ouders geen adequate behandeling

Naast een plenair programma waarin experts de nieuwste inzichten en behandelmethoden delen, heeft u in twee workshoprondes keuze uit 10 verschillende thema’s.

Deelnemers ontvangen 20% korting op een exemplaar van het boek Ad Kerkhof en Bert van Luijn: Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk van de GGZ.

 

 

Noot redactie:   Wilt je praten over suïcide, neem dan contact op met de speciale hulp- en preventielijn. Bel telefoonnummer 0900-0113 of ga naar de website www.113.nl.

Dit bericht is 1355 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail