Congres ‘Kwaliteit en professionaliteit in de complexe werkelijkheid van de Forensische Psychiatrie

Facebooktwitterlinkedinmail

6 oktober 2017 – Op 10 november 2017 organiseert stichting Sympopna het congres ‘Kwaliteit en professionaliteit in de complexe werkelijkheid van de Forensische Psychiatrie’ in de Doelen in Rotterdam.

Dit congres wordt georganiseerd naar aanleiding van het 20-jarige bestaan van FPC de Kijvelanden. FPC de Kijvelanden is onderdeel van Fivoor, een brede fusie-organisatie van partners in de forensische en intensieve psychiatrie in de Randstad. Samen met Palier (onderdeel van Parnassia Groep) en Aventurijn (onderdeel van Atrecht GGZ) wordt intensief gewerkt aan de vorming van één nieuwe organisatie. Fivoor, een sterke keten in de forensische en intensieve psychiatrie, is per 1 januari 2018 een feit.

Tijdens het congres ‘Kwaliteit en professionaliteit in de complexe werkelijkheid van de Forensische Psychiatrie’ wordt ingegaan op de mogelijkheden, maar ook op de grenzen, beperkingen en uitdagingen van de forensische psychiatrie en psychologie. Verschillende sprekers laten hierop hun licht schijnen, dit met het besef dat honderd procent veiligheid uiteindelijk een illusie is. Met deze gedachte gaan we ook in op de veiligheid van medewerkers in de forensische psychiatrie. Dagelijks ervaren we de grote noodzaak om met beperkte middelen te zorgen voor voldoende veiligheid van personeel. Waar we patiënten de mogelijkheid bieden om te oefenen met vrijheden met het oog op hun resocialisatie, maar gelijktijdig zorgdragen voor de veiligheid van personeel én van de samenleving.

Centraal staat: wat kan de forensische psychiatrie bieden? Wat zijn grenzen en onmogelijkheden? Wat kan en mag van de professional worden verwacht? Deze complexe werkelijkheden in de forensische psychiatrie zullen door een aantal gerenommeerde deskundigen worden ontrafeld. Er zal op deze congresdag ook voldoende ruimte zijn voor debat.

download de congresfolder  (Pdf)

DOELGROEP
Het congres richt zich op alle professionals, managers, onderzoekers en beleidsmakers werkzaam in de forensische psychiatrie.

LOCATIE
Congrescentrum ‘De Doelen’, Rotterdam
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam

KOSTEN
145,- euro.
Medewerkers FIVOOR – Kijvelanden kunnen voor dit congres gratis inschrijven (zie keuze inschrijfformulier).

INSCHRIJVING
Inschrijving geschiedt digitaal door ons digitale online inschrijfformulier in te vullen en te verzenden.
Het is ook mogelijk om uw gegevens (zie formulier welke gegevens wij nodig hebben) naar ons e-mailadres te sturen: info@sympopna.nl.

 

 

Dit bericht is 4078 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail