Congres: GGZ in de huisartsenpraktijk op 11 oktober in Eindhoven

Facebooktwitterlinkedinmail

29 juni 2018 – Op 11 oktober organiseert  KOH het congres GGZ in de huisartensenpraktijk in Eindhoven. Een dag die door onze deelnemers altijd goed beoordeeld wordt. Omdat het onderwijs zo praktisch is: vandaag leren is morgen toepassen in de praktijk. De onderwerpen van dit congres zijn: autisme, OCD, fysiologische veranderingen bij psychische klachten, LVB, hechtingsproblematiek, consultvoering, vechtscheiding en eetstoornissen. Benieuwd? Lees verder. 

KOH en korting
Kwaliteit Ontwikkeling en Huisartsenzorg. Onze naam zegt het al, wij staan al 15 jaar voor kwaliteit. Goede zorg voor patiënten door deskundige professionals, dat is onze missie. Omdat we dit jaar 15 jaar bestaan, trakteert KOH en geven we u € 15,- vroegboekkorting op het congrestarief. Meld u dus nu aan vóór 1 augustus en bespaar € 15,-. 

Hieronder leest u een korte toelichting op de thema’s die aan bod komen tijdens het congres.

Plenaire lezing: Trends in de GGZ
Bauke Koekkoek, verpleegkundig specialist en lector Psychiatrische Zorg, neemt ons mee in de ontwikkelingen binnen de GGZ.

Licht op het levenspad
Autisme in verschillende levensfasen: veranderingen in werk, relatie of wonen kunnen voor mensen met autisme leiden tot stress, somatische klachten of andere problemen. Herken eerder vaak voorkomende klachten en problemen die per levensfase kunnen optreden bij mensen met autisme. Wat kunt u op maat bieden en wanneer verwijst u?

Hocus Pocus Focus
Hoe doet u dat nu, een goed en gestructureerd consult voeren met twee of meer mensen in uw spreekkamer? Zodat iedereen zich gehoord voelt en u voldoende informatie heeft over de klachten, contextuele factoren en verwachtingen? En dat het consult ook nog binnen de gereserveerde tijd blijft. Een uitdaging waarmee we in deze workshop aan de slag gaan.

 Eerste hulp bij hechting
We frissen uw kennis op over hechting, hechtingsstijlen en hoe u gestoorde hechting bij volwassenen eerder herkent. Wat benoemt u tijdens het gesprek met een patiënt nu wel of niet? Welke psycho-educatie kunt u geven?

Bijzonder gewoon
Of is het obsessief compulsief? Terugkerende en hardnekkige gedachten, impulsen of voorstellingen (obsessies) of dwanghandelingen. Hoe herkent u deze klachten eerder en sneller? Wat kunt u doen om erger te voorkomen? Welke interventies zijn mogelijk, is medicatie een optie en wanneer verwijst u door?

Pijn in de buik
Fysiologische veranderingen bij psychische klachten. Wat gebeurt er in het lijf bij psychische klachten? Denk bijvoorbeeld aan stresshormonen maar ook aan de ontregeling van de darmen en het immuunsysteem. Verstoringen tussen darm en het brein en omgekeerd worden steeds vaker onderzocht en (h)erkend bij zowel chronische ontstekingsreacties als bij mentale aandoeningen zoals depressie en autisme.

Eigen wijsheid
Krijg meer grip en begrip voor mensen met een licht verstandelijke beperking die kwetsbaar zijn voor psychische aandoeningen. Ze worden vaak overvraagd en krijgen niet altijd de zorg die ze nodig hebben. Signaleer en herken deze groep tijdig. Stel vragen die uw patiënt begrijpt en die u voldoende informatie geven over de mate waarin de beperking een rol speelt. U maakt kennis met de korte screeningslijst SCIL.

De weegschaal uit balans
Patiënten met eetproblemen ziet u niet dagelijks in de spreekkamer. Het is belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk op te sporen om erger te voorkomen. Vroegsignalering telt. Welke psychologische en lichamelijke kenmerken zijn belangrijk om op te merken en wat kunt u doen? U krijgt antwoord op uw vragen en de nieuwe Zorgstandaard Eetstoornissen komt aan bod.

Tussen twee vuren
Het is lastig om kinderen te bevrijden uit klemsituaties bij complexe scheidingen. Zeker als de strijd al langer bestaat. Met de oplossingsgerichte benadering kunt u deze situaties op een respectvolle wijze benaderen. In deze workshop leert u welke condities u kunt scheppen, krijgt u tips om vragen goed te verhelderen en leert u meer over de educatie die u kunt geven.

Meer informatie over het congres GGZ in de huisartsenpraktijk?   Kijk op de website>>>

Aanmelden kan via onderstaande button.


Dit bericht is 835 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail