Congres conflictscheidingen met thema: “verder na een scheiding”.

Facebooktwitterlinkedinmail

8 mei 2018 – Op 21 juni aanstaande  organiseert het Euregionaal Congresburo in Zwolle het congres over conflictscheidingen. Dit jaar is het thema: “verder na een scheiding”.

Een scheiding is een pijnlijke aangelegenheid voor alle betrokkenen. Soms wordt een scheiding als een eindpunt van de vorige relatie gezien en als de start van iets nieuws. Maar wanneer er kinderen in het spel zijn, dan is de werkelijkheid anders. Je moet dan op de één of andere manier toch met elkaar de afstemming kunnen zoeken over die dingen die de kinderen aangaan. Hoe taxeer je als hulpverlener vroegtijdig in welke mate een scheiding problematisch zou kunnen worden? Hoe begeleid je ex-partners in de voortzetting van de opvoeding? Hoe kun je mediation-technieken daarbij inzetten? Hoe voer je systeem- en ex-partnergesprekken? Waarom, wanneer en hoe stop je de omgang met een ouder? Waar is het kind in het woud van belangen? En hoe voorkom je dat het de dupe wordt in een conflictscheiding?

Sprekers

Deze en andere vragen worden op het congres over conflictscheidingen beantwoord door diverse vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk:

  • Dr. Inge van der Valk [Universiteit Utrecht] – Het functioneren van kinderen na scheiding in relatie tot ouderlijke conflicten en opvoeding.
  • Drs. Elisabeth van der Heide  [Kenter Jeugdhulp] – Belevingen en ervaringen van ouders en kinderen en verandering na Kinderen uit de Knel
  • Drs. Liesbeth Groenhuijssen [Opvoedpraktijk] – De opvoeding delen na scheiding
  • Dr. Janneke Metselaar [NHL] – Taxatie-instrumenten voor signalering van risico-scheidingen
  • Jacomijn Jacobs [Jacobs gezinstherapie] en Ziggy Sperling – Zweers [Relatietherapie Nijmegen] – Technieken afkomstig uit relatietherapie bij scheiding
  • Mr. Mariska Kramer [Kantoor Kramer] – Juridisch perspectief op scheiding, gezag en de rechtspositie van het kind
  • Drs. Ingrid Henar  [Praktijk Henar] – Uit de mediation afkomstige technieken voor het werken met scheiding
    Meer…

Accreditatie en aanmelding

Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij o.a. Registerplein, SKJ, Kwaliteitsregister V&V, AbSG, NIP K&J / NVO-OG, FGzPt, Verpleegkundig Specialisten Register en MfN.

Meer informatie over toegekende registerpunten, het programma en kortingsmogelijkheden is te vinden op www.congresburo.com/conflictscheiding

Dit bericht is 706 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail