Congres Autisme en levensvragen

Facebooktwitterlinkedinmail

22 augustus 2017 – Op vrijdag 22 september organiseert de RINO Groep het congres Autisme en levensvragen op de High Tech Campus in Eindhoven. Met oog voor diversiteit: vrouwen & autisme, (homo)seksualiteit & autisme, het gezin & autisme, allochtone cultuur & autisme.

Wat is de rol van gender bij het ontstaan en uiten van autisme en de manier waarop je met autisme omgaat? Welke gevolgen heeft autisme op gezinsleden? Hoe maak je intimiteit en (homo)seksualiteit bespreekbaar? En hoe bespreek je een doodswens en/of suïcidaliteit van iemand met autisme? Dit congres is erop gericht om met elkaar te kijken naar de manier waarop we kunnen omgaan met dit soort vragen, die voor onze cliënten van levensbelang kunnen zijn. De sprekers tijdens het congres zijn ervaringsdeskundigen en professionals uit de praktijk. Met o.a. de volgende experts kun je in gesprek: Patricia van Wijngaarden, Berend Verhoeff, Robert van Emmen, Birsen Basar en Margo Versteijne.

Tijdens het congres leer je hoe je de vaak moeilijke en onverwachte, maar voor cliënten met autisme zo belangrijke levensvragen aan de orde kunt laten komen in je dagelijkse hulpverlening. De ervaring leert dat we in de hulpverlening vooral proberen in gesprek te komen over ‘algemeen geaccepteerde’ doelen als het hebben van een relatie, het zelfredzaam zijn of het krijgen van kinderen. Er zijn echter allerlei situaties en redenen waarom dit voor cliënten met autisme veel minder of niet belangrijk wordt gevonden. We willen je leren hier oog voor te krijgen en handreikingen te bieden voor het gesprek over existentiële levensvragen, zodat je met meer kennis en zelfvertrouwen ook hierover in gesprek kunt gaan.

Ontvang nu bij inschrijving tijdelijk 50 euro zomerkorting.

Meer informatie over het programma

Direct inschrijven op congrespagina

Bron: rinogroep.nl

Dit bericht is 1534 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail