Codelijsten voor basis-ggz beschikbaar

Facebooktwitterlinkedinmail

DBC

Op 1 januari 2014 wordt de generalistische basis-ggz ingevoerd. In de basis-ggz is de huidige eerstelijns ggz en een deel van de tweedelijns ggz samengevoegd. Alhoewel de basis-ggz niet met de DBC-systematiek werkt, worden de data van de geleverde basis-ggz wel beheerd in het DBC-informatiesysteem (DIS). DBC-Onderhoud stelt voor de registratie zes codelijsten beschikbaar.

GA en codelijsten

DIS levert in december 2013 een gegevensaanleverstandaard (GA) voor de basis-ggz op. Zorgaanbieders gebruiken deze voor het aanleveren van de DIS-data. Voor de inhoud van deze GA verwijst DIS naar verschillende informatiebronnen, waaronder de zes codelijsten die DBC-Onderhoud beschikbaar stelt.

Inhoud

Er zijn vijf codelijsten beschikbaar gesteld die de mogelijke behandelcomponenten, beroepen van de hoofdbehandelaar, sluitredenen, tijdschrijvende beroepen en diagnosen beschrijven. In de loop van deze week volgt de zesde codelijst met informatie over de overige producten (OVP).

Hier vindt u de codelijsten en de bijbehorende toelichtingen.

Vragen?

De codelijsten zijn geen onderdeel van de DBC-systematiek. Inhoudelijk zijn ze door DIS bepaald. Bij vragen kunt u daarom het beste contact opnemen met SIDIS (de helpdesk van DIS). Hier kunt u ook uw vragen over de gegevensaanleverstandaard of de aanmelding bij DIS stellen.

Bron: dbconderhoud.nl 

Dit bericht is 3716 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail