Code24 lanceert de GGZ CrisisMonitor

Facebooktwitterlinkedinmail

crisis

Met trots lanceert Code24 de CrisisMonitor, een bijzonder effectieve oplossing voor GGZ instellingen om kosten te besparen en de veiligheid voor het personeel en patiënten te vergroten. Met de CrisisMonitor kan er eerder worden ingegrepen bij dreigende escalaties, separaties kunnen worden voorkomen en bij een separatie kan de separatieduur zo kort mogelijk worden gehouden.

De methodiek van de CrisisMonitor is bedacht door Bavo Europoort, een specialist in de in de psychiatrie. Bavo Europoort werkt sinds 2007 met een Excel versie van de CrisisMonitor en heeft hiermee in 2012 de IGZ ZorgVeiligPrijs gewonnen. Code24 heeft de Excel versie van de CrisisMonitor omgezet naar een op web-technologie gebaseerde oplossing die naadloos kan worden opgenomen in de het bestaande Elektronische Patiënten Dossier landschap van een GGZ instelling.

Door een studie heeft Bavo Europoort bewezen dat het aantal agressie-incidenten drastisch naar beneden kan worden gebracht, wat resulteert in een hogere veiligheid, betere zorgverlening en kostenreductie door onder andere vermindering van het aantal separatiekamers. De CrisisMonitor is een systeem van gestructureerde risicotaxatie gebaseerd op een samenhangende set van bestaande observatieschalen. Door middel van duidelijke dagelijkse en wekelijkse scores zal een hoger juist risicotaxatie percentage worden bereikt in vergelijking met een regulier klinisch oordeel.

Code24 is een jong snelgroeiend innovatief Nederlands software ontwikkelingsbedrijf. De mensen achter Code24 hebben een jarenlange ervaring en grote passie voor IT en de gezondheidszorg. Code24 is leverancier van specifieke oplossingen in het gezondheidszorgdomein. De software producten van Code24 zijn gebaseerd op moderne browser technologieën en eenvoudig te integreren met de bestaande software producten binnen een gezondheidszorginstelling.

Dit bericht is 4749 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail