Beha tegen emotionele eetbuien en stress

Facebooktwitterlinkedinmail

beha-stres-400x250

 

Vrouwen kunnen in de toekomst mogelijk wel op een hele aparte manier van stress en emotionele eetbuien verlost worden. Namelijk door het dragen van een speciaal hiervoor ontworpen beha. Deze door Microsoft ontwikkelde ‘smart bra’ is in staat om stress op te sporen en om vrouwen te waarschuwen wanneer ze mogelijk op het punt staan om toe te geven aan een emotionele eetbui.

De slimme beha bevat afneembare sensoren die de hartslag en huidactiviteit registreren, en zo de gemoedstoestand in kaart kunnen brengen. De verzamelde informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar een mobiele app. Vrouwen kunnen dan hierop zien wanneer het risico op een emotionele eetbui het grootst is. Doordat vrouwen hierdoor bewust wording van hun ‘craving’, is er nog ruimte om voor een gezond alternatief te kiezen.

Hartritme in kaart gebracht

De onderzoekers zijn van mening dat de ontwikkelde beha het ideale meetinstrument is, omdat het hartritme op subtiele wijze heel gedetailleerd in kaart kan worden gebracht. De beha zit op dit moment nog in de testfase en is nog aan verbetering onderhevig. Zo zou er een andere batterij in moeten. Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met de universiteiten van Rochester en Southampton. Zij gaan het product eerst gezamenlijk verder ontwikkelen voordat het daadwerkelijk op de markt gebracht zou kunnen worden.

Bron: gezondheidsplein.nl  

Dit bericht is 3851 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail