Kinderen met autisme en ADHD gamen vaker

Facebooktwitterlinkedinmail
Gaming-kind

Gamen is populair bij kinderen met autisme. Ze spelen vaker een videospelletje dan kinderen die niet autistisch zijn. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van Christopher Engelhardt, waarover Goedgevoel.be bericht.

Voor de studie werden de ouders van 141 jongens tussen 8 en 18 jaar ondervraagd. Van de kinderen kregen 56 de diagnose autisme, 44 hebben ADHD en de rest (41) ontwikkelt normaal.

Spelen kinderen zonder autisme gemiddeld 1,2 uren per dag een videospelletje, autistische kinderen gamen dagelijks 2,1 uren. Daarbij zou de laatste groep meer kans hebben op het ontwikkelen van een gameverslaving, wat ook geldt voor kinderen met ADHD.

Opvallend is dat kinderen met autisme vaker kiezen voor een game waarin rollenspelen een rol spelen. Niet autistische kinderen hebben eerder een voorkeur voor sportgames of schietspelletjes waarin één figuur de hoofdrol speelt.

Kinderen met autisme en ADHD hadden vaker een spelconsole op hun kamer, en meer kans op een spelverslaving. Een eerdere studie legde ook al een verband tussen verslaving en rollenspelen.

Dit bericht is 8058 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail