Alles over werk en psychische klachten

Facebooktwitterlinkedinmail

Werkloos.jpg.crop_display

Werk en psychische klachten. Ze horen bij elkaar als olie en vuur, maar ook als water en vuur. Werk kan immers psychische klachten veroorzaken en verergeren. Maar even zo goed kan werk juist bijdragen aan herstel van psychische klachten. Er zijn veel aspecten die hierbij een rol spelen. Het NIP geeft met de speciaal ontwikkelde NIP toolbox werk en psychische klachten inzicht en overzicht. Het biedt psychologen Arbeid & Organisatie en Arbeid & Gezondheid slimme handvatten om de problematiek van werkstress en belemmeringen voor duurzame inzetbaarheid te lijf te gaan.

In de NIP toolbox werk en psychische klachten kun je gericht praktische informatie zoeken, zoals checklists, praktijkvoorbeelden, richtlijnen, meetinstrumenten of wet- en regelgeving. Maar je kunt ook grasduinen in relevante ontwikkelingen, publicaties of je kennis testen met de quiz over psychische klachten bij werknemers. Met de tips over gezond werken, voorkomen van werkstress en mentale gezondheid ben je weer helemaal bij.

Deel de toolbox met al je contacten en cliënten en laat zo aan iedereen binnen de wereld van personeelszaken zien welke mogelijkheden er zijn om werkstress te lijf te gaan en welke rol psychologen kunnen spelen.

U vindt de toolbox hier

Bron: psynip.nl

Dit bericht is 5079 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail