‘Alles Goed’ wil taboes rondom depressie doorbreken

Facebooktwitterlinkedinmail

16 augustus 2019 –Alles Goed  wil taboes rondom depressie doorbreken. Met ervaringsverhalen, prachtige beelden en handige tools die laten zien dat een depressie vele gezichten heeft. 

Een depressie kan iedereen overkomen, maar per persoon verschilt hoe een depressie voelt en wat er kan helpen. De ervaringsverhalen op Alles Goed staan boordevol relevante informatie, verpakt in waargebeurde persoonlijke portretten.

Ze zijn menselijk – en gaan uit van ieders persoonlijke kracht. Het biedt niet alleen handvatten voor mensen met een depressie en hun naaste omgeving, maar ook voor de geestelijke gezondheidszorg. 

  • Annemiek had tijdens haar depressie botten van lood.
  • Frank voelde zich helemaal leeg.
  • Martin zat in de manie voorafgaand aan zijn depressies juist vol energie.

Een van de oprichters van Alles Goed is Rianne Spit. “Ik worstel al jaren met depressie: duistere én goede periodes wisselen elkaar af. Ik merkte dat het me enorm hielp om de verhalen van anderen te horen. Hoe overleven zij die wanhoop en uitzichtloosheid?” Zo ontstond Alles Goed met als doel inzichtelijk maken niet alleen hoe een depressie voelt, maar ook wat je eraan kan doen. Want zoals het per persoon verschilt hoe een depressie voelt, verschilt het ook per persoon wat bij een depressie helpt:

  • Het helpt Merel om te schrijven, hele notitieboeken vol.
  • Het helpt Nils om te joggen of te kickboksen. Fysieke beweging werkt voor hem altijd.
  • Het helpt Josha om in de tuin te zitten, te wandelen, te mediteren, te niksen. En vooral ook om veel alleen te zijn.

De volledige verhalen zijn te lezen op allesgoed.org. Samen met gefilmde gesprekken over depressie, een kaartspel dat je helpt zelf het gesprek aan te gaan en informatie over exposities en nog veel meer.

Alles Goed is een project van Het Witte Bos. Een stichting die impact storytelling inzet voor projecten op het snijvlak van journalistiek, kunst en maatschappij. 

Bron: persbericht

Dit bericht is 4916 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail