Alleen Amsterdam heeft contracten jeugdpsychiatrie

Facebooktwitterlinkedinmail

jeugd

Alle gemeenten op één na dreigen de deadline voor het contracteren van de jeugdpsychiatrie te missen; die deadline ligt op vrijdag 1 november. Dat schrijft NRC Handelsblad.

Van de 42 regio’s van samenwerkende gemeenten heeft Amsterdam als enige regio de contracten voor de jeugdpsychiatrie op orde. De Tweede Kamer heeft de deadline al twee keer verschoven; GGZ Nederland bevestigt tegen de NRC dat ook de deadline van 1 november niet gehaald gaat worden.
RTV Noord is ook in de zaak gedoken en signaleert dat de 23 Groningse gemeenten nog niet hebben getekend voor de jeugdzorg. Maar het scheelt niet veel, volgens het Programmabureau Transformatie Jeugdzorg dat namens de 23 Groningse gemeenten de jeugdzorg regelt. Het programmabureau verwacht dat kort na 1 november de handtekeningen wel worden gezet. Lukt dat niet, dan kan het Rijk ingrijpen en de zorg inkopen, waarbij de rekening naar de gemeente gaat, aldus RTV Noord.

Er is nog een optie voor jeugdzorginstellingen die niet genoeg binnenhalen bij de contractonderhandelingen: zij kunnen in bepaalde gevallen een subsidie aanvragen bij het Rijk, zo is afgesproken in een Kamerbrief van 20 oktober.

Lees ook:

Bron: medischcontact.artsennet.nl 

Dit bericht is 1794 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail