2e Jaarcongres Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

7 maart 2018  –Op donderdag 24 mei 2018  organiseert Bohn Stafleu van Loghum het 2e Jaarcongres Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ in  Utrecht.

Zo’n 2,3 miljoen Nederlanders functioneert cognitief op zwakbegaafd niveau. Juist deze groep mensen is bijzonder kwetsbaar voor het ontwikkelen van psychische klachten. De kans is daarom groot dat u in uw praktijk zwakbegaafde patiënten tegenkomt.

Wat doet u als blijkt dat bij uw patiënt sprake is van een laag IQ? Verwijst u onmiddellijk door of pakt u zelf de behandeling op? U ontvangt antwoord op deze vragen bij het 2e Jaarcongres Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ. Na deze dag kunt u mensen met een laag IQ bieden waar ze recht op hebben: een goede behandeling van hun psychische klachten bij de GGZ in de buurt.

>> Klik hier voor het vernieuwde programma

Na het volgen van dit congres weet u

  • Hoe u patiënten met een laag IQ kunt behandelen.
  • Waar u op moet letten bij de behandeling van patiënten met laag IQ.
  • Hoe u algemene behandelprincipes kunt inzetten bij deze groep.
  • Hoe u specifieke behandelprotocollen kunt aanpassen.
  • Welke impact laag IQ op patiënten heeft in de huidige maatschappelijke context.

Doelgroep

Psychologen, psychiaters, verpleegkundig specialisten, POH GGZ, psychiatrisch verpleegkundigen, (huis)artsen, vaktherapeuten, werkzaam binnen de reguliere GGZ (keten). En, iedereen die hiervoor in opleiding is.

Kennispartner

Dit congres is een samenwerking tussen Bohn Stafleu van Loghum en Poli+ en sluit aan bij de e-learning Een patiënt met een laag IQ, wat nu? (verschijnt maart/april 2018) en bij het in 2017 verschenen praktijkboek Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ. Beiden geschreven door Jannelien Wieland, Erica Aldenkamp en Annemarie van den Brink, uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum.

  

 

Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ

Praktische tools en tips | Donderdag 24 mei 2018 | Aristo Utrecht

Meer informatie: www.ggzcongressen.nl/laagiq

 

Dit bericht is 3914 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail