1 op de 4 mensen die contact heeft met Sensoor is eenzaam

Facebooktwitterlinkedinmail

jeugd, kind, eenzaam, uitsluiting

30 september 2016 – Het is de Week tegen de Eenzaamheid, waarin uitgebreid aandacht wordt gevraagd voor het thema ‘eenzaamheid’. Uit cijfers van het CBS blijkt dat eenzaamheid een groot probleem is onder Nederlanders. Meer dan een half miljoen Nederlanders geeft aan eenzaam te zijn.

Er zijn veel eenzame mensen die contact opnemen met landelijke hulpdienst Sensoor, via de telefoon, de e-mail en de chat. Jaarlijks voeren de vrijwilligers van Sensoor zo’n 50.000 gesprekken met eenzame mensen. Sensoor zet zich in voor de strijd tegen eenzaamheid en doorbreking van het taboe rondom eenzaamheid door op alle dagen van het jaar dag en nacht anoniem een luisterend oor te bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft. ‘’Het kan voor een eenzaam iemand al een enorm verschil maken om écht gehoord te worden. Sensoor kan in sommige gevallen zelfs helpen de eerste stap te zetten in het doorbreken van eenzaamheid.’’ aldus Wouter Stuivenwold, beleidsmedewerker Sensoor.

Belster Anne (gefingeerde naam), die een intens eenzame periode heeft gekend, wil haar verhaal met Sensoor delen. Anne vertelt: ‘’Mijn leven voelde als een gevangenis. Ook in emotioneel opzicht.’’ Door gesprekken met Sensoor leerde ze dat er mensen zijn bij wie ze haar gevoelens kan uiten in een gelijkwaardig gesprek. Anne vond het een verademing om met mensen te praten die voor haar open staan. Anne vertelt: “Ik heb 10 jaar professionele hulp gehad, maar daar was geen ruimte voor gevoel, net zoals ik die niet had bij familie en vrienden. Bij Sensoor is daar wel altijd ruimte voor.’’

Over Sensoor 

Sensoor geeft échte aandacht door het bieden van een luisterend oor, anoniem en vertrouwelijk. De opgeleide vrijwilligers van Sensoor luisteren onbevooroordeeld naar iedereen die zijn verhaal kwijt wil. Na afloop van een gesprek met Sensoor voelen veel mensen zich gesterkt en/of opgelucht.

Sensoor biedt sinds 1958 dag en nacht een luisterend oor via telefoon 0900 0767, chat en e-mail. Praten over verdriet of zorgen, anoniem en vertrouwelijk, lucht op en biedt perspectief. Zo’n 950 vrijwilligers van Sensoor zijn hiervoor goed opgeleid en geven échte aandacht, van mens-tot-mens.

Week tegen de Eenzaamheid

De Week tegen de Eenzaamheid staat in het teken van ‘Kom Erbij’-activiteiten gericht op het leggen van contact tussen mensen. Want daarmee begint de aanpak van eenzaamheid. Deze week is een initiatief van de Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, waar Sensoor kernlid van is. Op www.samentegeneenzaamheid.nl vindt u alle informatie over de Week tegen Eenzaamheid 2016.

Bron: persbericht

Dit bericht is 4565 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail