Onderzoek naar nieuwe therapie bij angst bij GGZ Drenthe

Facebooktwitterlinkedinmail

25 maart 2017 – De Universiteit van Tilburg onderzoekt bij GGZ Drenthe of een nieuwe groepstherapie cliënten met angststoornissen kan helpen. Het gaat om een therapie die de zelfstandigheid van cliënten versterkt. De zogeheten autonomieversterkende groepstherapie wordt in het onderzoek vergeleken met de gebruikelijke behandeling voor angststoornissen, cognitieve gedragstherapie. Cliënten van GGZ Drenthe die willen meedoen aan het onderzoek, kunnen een mailtje sturen naar drs. Laura Kunst.

Verschil met cognitieve gedragstherapie
In cognitieve gedragstherapie nemen de angstklachten af, doordat cliënten stapsgewijs oefenen met angstige situaties. Ook leren cliënten anders over angstige situaties na te denken. De autonomiegroep richt zich op het versterken van de zelfstandigheid. Cliënten leren hun eigen wensen en behoeften beter te (her)kennen, en deze af te stemmen op de wensen en behoeften van anderen. Ook leren zij meer op zichzelf te vertrouwen bij het aangaan van nieuwe situaties. Hierdoor nemen de angstklachten af.

Vragenlijsten
Cliënten die mee willen doen worden door middel van loting aan één van de beide therapiegroepen toegewezen, en vullen voor, tijdens en na de behandeling enkele vragenlijsten in.

Bron: ggzdrenthe.nl

Dit bericht is 3584 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail