Kick-off KickAss – de lancering van een autisme app

Facebooktwitterlinkedinmail

22 februari 2016 – Samen met een van de deelnemende jongeren lanceerde wethouder Jannie Visscher van de Gemeente Eindhoven de app KickAss. Na een klap op de knop konden wethouders en zorgprofessionals zelf aan de slag met het trainen van vaardigheden die handig zijn wanneer je kampt met autisme.

KickASS is een applied game voor jongeren en adolescenten met autisme. De game is ontwikkeld door cliënten, behandelaren en gameontwikkelaars onder geleiding van Coöperatie Elab Autisme (CEA) en GGzE. Het wordt ingezet voor onder andere het oefenen van sociale situaties. Ook geeft het inzicht in eigen ontwikkeldoelstellingen en maakt het mogelijk hier gericht aan te werken.

KickAss is gebouwd door een unieke combinatie van enthousiaste mensen. Professionals uit de geestelijke gezondheidszorg, een gamebouwer met ervaring in online gaming en jongeren die zelf autisme hebben, hebben hun kennis en ervaring hiervoor gebundeld. De uitkomst is een fantastische serious game die jongeren met autisme een trainingsprogramma biedt.

Op basis van het profiel, dat je als speler zelf samenstelt, krijg je uitdagende missies aangeboden. Vrienden of familieleden kunnen tips geven over wat de jongere in die situatie het beste kan doen. De game kan aan iedereen op maat aangeboden worden, omdat behandelaren persoonlijke uitdagingen op kunnen geven. De naam KickAss is door de jongeren zelf bedacht.

Binnen de behandeling van jongeren wordt meer en meer gebruik gemaakt van games. Niet alleen sluit dit beter aan bij de belevingswereld van de jongeren, ook kan het in eigen tijd worden gedaan. Serious gaming is een belangrijke aanvulling op het behandelaanbod binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Kennismaking

De aanwezigen konden bij GGzE op het Eindhovense Landgoed De Grote Beek kennismaken met een breed scala apps en games al die succesvol worden ingezet. Voor veel aanwezigen was het een leerzame bijeenkomst. “Gamen is een geweldige extra dimensie voor therapie. Mensen worden op een heel andere manier verleid om te leren,” aldus een van de bezoekers.

Bekijk hier de video

Bron: persbericht

Noot redactie – Helaas is de app niet langer beschikbaar   (november 2022)

Dit bericht is 4561 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail