Aan de slag met slim registreren van zorgtijd

Facebooktwitterlinkedinmail

14 februari 2020 – Registratie van wat je doet hoort bij je werk als zorgverlener. Maar het kost ook veel tijd, zonder dat het altijd bijdraagt aan betere zorg. Vooral de registratie van de indirecte tijd, die aan een client besteed wordt. Dat moet toch anders kunnen? 

GGZ Nederland heeft samen met het ministerie van VWS, de NZa, ZN en de Taskforce forensische zorg een stappenplan (een handreiking) ontwikkeld, die instellingen helpt als ze aan de slag willen bij het verminderen van deze administratieve last. Wat moet je regelen? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de ervaringen van andere instellingen en wat kunnen de belangrijkste EPD-leveranciers bieden?

Het stoppen met schrijven van indirecte tijd levert gemiddeld zo’n 5 tot 10 minuten per dag op. Dat lijkt weinig, maar met honderden behandelaars die dit elke dag besparen, praten we toch over tientallen FTE’s per instelling. En dat nog los van het werkplezier wat het ze oplevert.

Hoe?
De complete handreiking, met tips en voorbeelden is hier te zien.

Deze website bevat de NZa-regelgeving en duiding, informatie over de werkwijze bij een experiment, uitleg over het toepassen van normtijden en het herijken hiervan, goede voorbeelden uit de praktijk, de functionaliteiten in het EPD bij het inrichten van normtijden, de werkwijze voor forensische zorg en de relatie met het nieuwe zorgprestatiemodel.

Manifest minder regels in de ggz
Dit is een van de acht maatregelen die GGZ Nederland samen met andere betrokken organisaties heeft verzameld om de administratieve lasten in de ggz verder te verlichten. Ze zijn gebundeld in een manifest. Het manifest kan getekend worden, zodat we laten zien dat we met zijn allen de schouders eronder zetten en er echt werk van maken. NEE tegen onverantwoorde verantwoording en JA tegen meer zorgtijd. Teken ook mee!

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 2756 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail